tiistai 19. tammikuuta 2016

Alkulämmittely

Aika moni varmaan mielellään skippaisi alkulämppärin ennen salitreeniä. Itsekin oon satunnaisesti niin tehnyt, avopuolisoni tekee niin aina. Alkulämppärin ei ole pakko olla aerobisella laitteella tehtyä, vaan lämppäriksi käy dynaamiset venyttelyt tai se, että tekee lämmittelysarjan ilman painoja tai pienemmällä painomäärällä ennen kuin alkaa tosissaan treenaamaan. Itse en treeniä jaksaisi yhtään ylimääräistä tehdä, ja dynaamisilla joogavenyttelyliikkeillä sain käden kerran rikotuksi, ja muutenkin olen todennut aerobisen itselleni sopivimmaksi lämmittelymuodoksi. Ei tartte ylimääräisiä miettiä! :)

Aerobista suositellaan tehtäväksi 5-10 minuuttia, jotta lihakset lämpenevät kunnolla. 10 lisäminuuttia treeniin ei kuitenkaan aina houkuta, ja itse olen jo pitkään tehnyt 5 minuutin lämppärin. Viimeaikaisen oivallukseni vuoksi oon saanut nykyään lämppäristä enemmän irti kuin aiemmin. 

Tykkään tehdä lämmittelyn crosstrainerilla, niin koko kropan aktivointi on helpompaa. Sen sijaan, että viuhtoisi menemään 5 minuuttia hyvällä temmolla, olen alkanut keskittymään vaihtelevasti eri lihasryhmiin. Nykyään teen lämppärin niin, että 30 sekuntia keskityn tekemään yläkropalla, jolloin hartioihin tulee hyvin liikettä, kun keskittää ajatuksen siihen, että työ tapahtuu crossarin kahvoja työntämällä ja vetämällä. Seuraavat 30 sekuntia keskityn pyörittämään laitetta jaloilla, eli keskitän ajatukset taaksepäin työntöön, ja pakara aktivoituu. Ja sama kuvio alusta lämmittelyn loppuun asti. Ylä- ja alakroppaa vuorottelemalla treenaan 5 minuuttia, tempo on 130-140 SPM eli strides per minute. Tulee lämmin, veri virtaa ja koko kroppa tulee lämmitetyksi. 30 sekuntia on tuntunut sopivalta ajalta per puoli. Minuutin toisen puoliskon ylä- tai alavartalo saa sitten "levätä" ja kulkea vain mukana. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti