tiistai 5. tammikuuta 2016

Hapankaali-soijarouhepata ja perunarieskat

Lidlin hapankaalia oli joulun terriininteon jäljiltä jäänyt jääkaappiin, ja siitä piti kehitellä jotain. Hapankaalilaatikkoa ollaan tehty ainakin kerran, mutta se ei ihan päässyt omalle suosikkilistalleni. Valion sivuilta löytyi tämä hapankaali-jauhispadan resepti, jonka muokkasimme vegaaniseksi. :) Ruoan seuraksi teimme jämäperunamuussista rieskoja.

Hapankaali-soijarouhepata 
4 annosta

1 iso sipuli
3 dl soijarouhetta
vettä
kunnon loraus soijakastiketta
300 g hapankaalia
400 g tomaattimurskaa
2 rkl sokeria
1/2 tl suolaa
2 dl kaurakermaa
1/2 rkl meiramia
öljyä paistamiseen

Laita soijarouhe turpoamaan veteen, jossa on kunnon loraus soijakastiketta (noin reilu ruokalusikallinen). Hienonna sipuli ja kuullota sitä öljyssä kattilassa. Siivilöi soijarouheesta ylimääräinen vesi ja lisää soijarouhe kattilaan. Paista hetken aikaa, ja lisää sitten kattilaan hapankaali, tomaattimurska, sokeri ja suola. Anna kypsyä 20 min. Lisää kaurakerma ja meirami, ja anna hautua vielä noin viisi minuuttia. Tarjoile esimerkiksi perunoiden kanssa.





Perunarieskat
8 kpl

n. 4 desiä perunamuussia
3 dl jauhoja
0,5 dl  makeuttamatonta soijajogurttia
1 tl suolaa

Sekoita ainekset keskenään, ja nostele lusikalla leivinpaperille. Taputtele rieskoiksi jauhotetuin käsin. Pistele haarukalla reikiä, ja paista 250-asteisessa uunissa 15 min. 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti