sunnuntai 9. elokuuta 2015

Helpotusta flunssaan - valkosipulikeitto

Bongasin pari viikkoa sitten Iltalehden sivuilta valkosipulikeiton ohjeen, jota piti testata jo viime viikonloppuna. Aikataulut eivät olleet suopeat ruoanlaittoa ajatellen, ja keiton testaus jäi tälle viikolle.

En ollut tallentanut reseptiä minnekään, ja Iltalehden uutispalkista keitto oli jo kerennyt kadota. Repeptiä ei löytynyt reseptihaulla eikä lehden Facebook.sivuilta... Onneksi avopuoliso oli ottanut työpuhelimensa mukaan kotiin, joten resepti saatiin kaivettua esiin tallennetuista Lync-keskusteluista. Valitettavasti tämä ei ollut keiton teossa se ainoa hankala asia!

Kuumalle kesäpäivälle tämä keitto ei ollut se ideaalein - sattuikin sopivasti, että yksi niistä harvoista kesäpäivistä osui juuri tälle päivälle! Keitto oli kuitenkin toimiva, ja nopeasti valmistuva. Tätä meillä varmasti tehdään syys-, talvi-, kevät- tai kesäflunssan iskiessä. Valkosipulin määrä nimittäin on aikamoinen. ;)

Resepti löytyy sekä Iltalehden sivuilta että alta:

Zuppa di aglio

n. litra hyvää kasvislientä (1 litra vettä ja 2 kasvisliemikuutiota)
100 g valkosipulia (20-30 kynttä) kuorittuna ja kuutioituna plus yksi kynsi kokonaisena
3 pientä perunaa, kuorittuna ja kuutioituna
suolaa ja mustapippuria
4 viipaletta maalaisleipää paahdettuna
2 rkl hyvää oliiviöljyä
(60 g tuoretta parmesaaniraastetta)

1. Laita liemi tilavaan pannuun ja lisää kuutioidut valkosipulit ja perunat. Kiehauta, alenna lämpöä ja keitä n. 20 minuuttia. Jätä hetkeksi jäähtymään. Soseuta tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. mausta suolalla ja pippurilla.
2. Leikkaa kokonainen valkosipulinkynsi kahtia ja hiero sitä paahdettuihin leipäviipaleisiin. Pirskota leiville hiukan oliiviöljyä ja laita viipaleet lautasten pohjalle. Kaada päälle kuuma keitto (ja ripota pinnalle parmesaaniraaste).

**

Valkosipulien kuoriminen oli ratkiriemukasta puuhaa... Me laitoimme kaksi leipäviipaletta per syöjä, niin oli täyttävämpää. Parmesaaniraaste ei ole pakollinen ja keitto toimii vallan hyvin myös ilman sitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti