torstai 22. lokakuuta 2015

Yhden kattilan pasta

Ruokailufilosofiani on sellainen, että syön aamulla ja päivällä kevyesti, ja illalla syön raskaamman ja hiilaripitoisen kunnon ruoan. Yleensä syön 4-6 ateriaa päivässä: aamupalan, välipalan, lounaan, välipalan ja iltaruoan. Välipalojen määrä riippuu päivän pituudesta ja aterioiden ajoittumisesta. Meillä ei kuitenkaan oikeastaan koskaan syödä iltapalaa, vaan päivän viimeinen ateria on hiilaripitoinen illallinen. Yleensä pyrimme siihen, ettei syödä juuri ennen kuin mennään nukkumaan, mutta se ei valitettavasti ole kovinkaan tavatonta. Aika usein tulee tehtyä niin, että iltasalin jälkeen käy nopeasti suihkussa, syö ruoan ja menee samantien nukkumaan.

Koska salitreenit ajoittuvat meille useimmiten iltaan, suosimme sekä nopeasti valmistuvia että useammalle päivälle riittäviä ruokia. Ensimmäiseen ryhmään kuuluu yhden kattilan pasta. Olen yrittänyt tämän vuoden aikana vähentämään pastan syöntiä ja tekemään ruokia, joiden lisukkeena toimii riisi, quinoa, couscous tai juurekset (sisältää perunan ja bataatin). Pastan keittäminen on valitettavasti niin helppoa ja nopeaa, ja sitä on tullut sen vuoksi suosittua. 

Yhden kattilan pasta on tämän hetken hittiruoka, ja riippuen siitä, mitä kattilaan heittää, myös ravinteikas ja monipuolinen ateria. Olemme kokeilleet muutamia erilaisia reseptejä, ja tämä itse koostettu resepti on tuntunut parhaalta.

Pasta-annos srirachalla


Yhden kattilan pasta
4 annosta

350 g pastaa
1 tölkki kidneypapuja
1 (puna)sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tölkki/rasia kirsikkatomaatteja
1 pieni purkki tomaattimurskaa
2 kasvisliemikuutiota
8 dl vettä
puolikas parsakaali
aurinkokuivattuja tomaatteja
oliiveja
(cayennepippuria/chilijauhetta)
(yrttisekoitusta)

suolaa

Kuutioi sipuli, leikkaa valkosipuli pieniksi siivuiksi, irrota parsakaalin kukinnot, suikaloi aurinkokuivatut tomaatit ja oliivit. Iske kaikki ainekset kattilaan ja keitä n. 10 minuuttia. Kun ruoka on valmis, lisää ripaus suolaa.

Tomaattimurskaa voi laittaa halutessaan ison purkin, tällöin kirsikkatomaatteja ei ole pakko laittaa laisinkaan tai vain muutaman. Meillä oli Hulluilta Päiviltä ostettuja Mutti-purkkikirsikkatomaatteja ja pizzakastikepurkissa puolet jäljellä. Olemme myös tykänneet käyttää Muttin pieniä tomaattimurskapurkkeja. 

Seuraavana päivänä ruoka kannattaa lämmittää kattilassa, ja lisätä hieman nestettä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti