torstai 10. joulukuuta 2015

Punttitreeni täyttä kultaa

Tällä hetkellä treenin merkeissä työn alla on kiinteytyminen ja aerobisen ja punttitreenin yhdistäminen. Näillä spekseillä punttitreenin on oltava a) yksijakoinen b) monipuolisesti isoja lihaksia kuormittava. Ajattelin, että valmiilla ja varmasti toimivalla ohjelmalla on hyvä lähteä liikkeelle, ja ohjelmaksi valikoitui Arnold Schwarzeneggerin Golden Six.

Kultainen kutonen on oiva ohjelma sekä aloittelevalle treenaajalle että lihasmassan kasvatukseen kaikille. Liikkeet ovat niitä perusliikkeitä, jotka toimivat hyvin treenin kuin treenin pohjana, ja kuormittavat koko kroppaa monipuolisesti.

Kultaisen kutosen liikkeet ja toistomäärät ovat:


  1. Kyykky 4 x 10
  2. Penkkipunnerrus 3 x 10
  3. Leuanveto / ylätalja 3 x max (tai 10)
  4. Pystypunnerrus 4 x 10
  5. Hauiskääntö 3 x 10
  6. Vatsalihakset 3 x 20 


Me ollaan poikkeuksellisesti tehty tämä treeni yhdessä. Aina aiemmin salilla molemmat ollaan puurrettu omien treeniemme kanssa, ja jompi kumpi on aina välisssä käynyt kysymässä, kuinka kauan toisella on vielä treeniä jäljellä. Itse tuppaan tekemään treenini sen verran suurella keskittymisellä, että kaikki häirintä ja ylimääräinen kysely ainoastaan ärsyttää, ja sen kyllä huomaa. :D


Meitsin tanko


Yhdessä tekeminen vaatii luonnollisesti jonkin verran soveltamista, kun ei ihan samankokoisilla painoilla liikkeitä tehdä. Onneksi salilla on kiinteät painotangot, joita minä pystyn hyödyntämään kahdessa ekassa liikkeessä.


Käsipainot hauistreeniin

Koska oman treenin tavoitteena on kiinteytyminen ja lihaskunnon ylläpito, ei kehitys ole ollut mitenkään huimaa. Voimatasot ovat kuitenkin nousseet ihan kivasti ja treeni kulkee mukavasti. Tällainen vain muutamasta liikkeestä koostuva treeni on siitä mukava, että aika tuntuu menevän nopeasti. Aiemmissa ohjelmissa, joita oon itselleni tehnyt, on ollut 8-11 liikettä per treenikerta, ja puoleen väliin tuntuu aina olevan kamalasti matkaa, eikä loppukaan häämötä hirmuisen lähellä.

Tätä treeniä olisi tarkoitus tahkota vielä jouluviikkoon asti. Alunperin tarkoituksena oli vetää tiukka 12 viikon putki, ja pitää myös syömiset puhtaana. Syömisten osalta on tapahtunut jonkin verran lipsumista, ja treenitaukoakin tuli se 4 viikkoa, niin tavoitteesta ollaan kyllä aika kaukana.

Vuoden vika viikko ois suunnitelmana pitää treenitaukoa, ja aloittaa uusi treenivuosi uusin kujein. Sali, jolla käydään, on sen verran pieni, ja aiempina vuosina ollut tammikuussa todella suosittu, niin olen jo alkanut suunnitella uutta treeniohjelmaa, jossa liikkeet ois mahdollista suorittaa joko monella eri tavalla, useammalla eri laitteella (esim. taljoja meidän salilla on kaikenkaikkiaan 6 kappaletta) tai pienessä tilassa. Treenikokonaisuuden ajattelin pitää muuten samanlaisena, eli 2 aerobista ja 2 salitreeniä viikossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti