maanantai 30. marraskuuta 2015

Juoksumusaa, osa 2

Edellisessä juoksumusapostauksessa kerroin yhden soittolistan sisällön, nyt on vuorossa paljastaa toisen listan sisältö. :)

Juoksusoittolistassa mulle on tärkeää, että jokainen biisi toimii ja pitää yllä hyvää juoksufiilistä. Suurin painoarvo on kuitenkin ensimmäisellä ja viimeisellä biisillä. Ekalla biisillä alustaa sitä treenin aikaista fiilistä, ja vikan biisin pitää olla sellainen, että saa puristettua viimeisetkin voimat irti, jos vaan haluaa. Jos taas treeni on ollut sopivan rankka muutenkin, niin vika biisi jeesaa siinä, että pääsee treenin loppuun asti.

Tämän listan vika biisi on itselleni treenillisesti merkityksellinen, sillä tämän avulla oon useamman intervallin viimeisen rutistuksen saanut tehtyä. HIITtejä mun intervallit eivät ole olleet, ihan niin äärimmäiseen tykitykseen ei oma mukavuudenhalu taivu, ja treenien kesto on ollut 40-50 min. Tavallinen intervallikin ottaa koville, jos sen tekee oikealla asenteella.

Intervallitreeni koostuu siis työosuudesta ja palautteluosuudesta, ja näiden pituuden voi itse määrittää. Itse olen tehnyt crosstrainerin valmiilla intervalliohjelmalla, jossa työtä muistaakseni oli 4 minuuttia ja palauttelua 3 minuuttia (tai toisinpäin). Intervallin tekeminen on aluksi kivaa, lopuksi vähän vähemmän kivaa, ja ainakin itselläni tempo laskee loppua päin mennessä niin työn kuin palauttelun osalta. Lopussa tempo saattaa olla aikalailla sama, mutta työvaiheessa vastusta ja/tai kaltevuuskulmaa on enemmän ja työtä joutuu todellakin tekemään. Omalla kohdalla musiikin merkitys intervallitreenissä korostuu entisestään juuri tästä syystä!

Listoilla on osittain samoja biisejä, enkä tässä linkitä jo aiemmin linkitettyjä videoita. :)

Juoksusoittolista 2

Tältä listalta lähti viime treenin jälkeen vaihtoon yksi biisi, Taio Cruzin Troublemaker. Hyvä biisi, tempo on jees, mutta muuhun listaan nähden vähän turhan synkkä. Tilalle tuli Hey Mickey!, jonka itseasiassa bongasin sillä ainoalla Morning Run -juoksukerralla. Yksi hyvä biisi soittolistalla, ei pisteitä Spotifylle. ;)



StadiumX ft. Taylr Renee - Howl At The Moon (aivan mieletön biisi treenin alkuun)


Havana Brown ft. Pitbull - We Run The Night



Sweet California - Hey Mickey!



Redlight - Lost In Your Love



Galantis - Runaway (U & I)



Calvin Harris ft. Ellie Goulding - Outside (molemmilla listoilla)

Nabiha - Trouble




Tom Dostinov - Casual Tee



Glee Cast - Fighter (molemmilla listoilla)

Eva Simons ft. Konshens - Policeman


Cash Cash ft. Bebe Rexha - Take Me Home (molemmilla listoilla)

Maria Olafs - Unbroken


Felix Jaehn ft. Jasmine Thompson - Ain't Nobody (Loves Me Better)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti